Home » Transcriberen

Transcriberen

Voor het vakkundig transcriberen van uw geluidsbestanden kunt u terecht bij Back Office Help. Back Office Help heeft veel ervaring met transcriberen voor studenten en hun scriptie. Ook heeft BO vaak vergaderingen op afstand uitgewerkt. De geluidsbestanden worden per mail, meestal in MP3 bestand, verzonden naar Back Office Help. Binnen de afgesproken tijd (meestal binnen 1 week) ontvangt u de transcriptie terug in een tekstdocument. De uitwerking vindt plaats naar gelang de wensen van de opdrachtgever, dit kan letterlijk zijn of meer een algemene transcriptie. Het scheelt de student enorm veel tijd als men dit uitbesteedt.  Ook voor alle andere soorten van transcriberen van geluidsbestanden kunt u gebruik maken van de diensten van Back Office Help.

Welke manier van transcriberen?

Voor welke manier van transcriberen moet je kiezen?
Globale transcriptie: dit houdt in dat de geluidsopname één maal beluisterd wordt, hierbij is geen volledigheid vereist, dus is het een samenvatting. Deze manier wordt vooral gebruikt bij kwalitatieve onderzoeken.
Woordelijke transcriptie: hierbij wordt de geluidsopname meerdere keren beluisterd. Dan krijg je een correcte en volledige transcriptie. Gestotter, herhalingen worden weggelaten. Deze manier wordt veel gebruikt bij vergaderingen, interviews en toespraken.
Letterlijke transcriptie: dit is meest uitgebreide manier van transcriberen, en kost ook het meeste tijd. Alles wordt letterlijk overgenomen. Deze manier wordt vaak toegepast bij juridische en financiële verslaglegging.
Het spreekt voor zich dat de keuze van transcriberen de prijs bepaalt, daarom kun je contact opnemen voor een prijsopgave. Hou er rekening mee dat transcriberen ongeveer 2,5-3 keer de tijd kost van de duur van het geluidsbestand.

Korting en studententarief voor transcriberen

Voor studenten heeft Back Office Help een speciaal tarief, omdat het studentenleven toch al duur genoeg is. Bij de 1e opdracht ontvangt men ook een korting op de prijs. Informeer naar de prijs.Benieuwd waar BO u nog meer mee kan ontzorgen? Overige diensten